Türk Anneler Derneği Rasime Polat İlkokulu'ndan Yenilikçi "Gelişen Aile Değişen Toplum" Projesi

Türk Anneler Derneği Rasime Polat İlkokulu, çocuk eğitimine ve aile yapısına yönelik benzersiz bir proje olan "Gelişen Aile Değişen Toplum"u başlattı. Proje, okulun öğrenci velilerini daha bilinçli, bilgili ve destekleyici bir rol üstlenmeye teşvik etmeyi amaçlayan kapsamlı bir girişimdir.

Projenin Genel Hedefi: "Gelişen Aile Değişen Toplum" projesi, velilerin çocuklarının gelişim süreçlerine daha etkili bir şekilde katkıda bulunmalarını sağlamak, aile içinde doğru yaklaşımı benimsetmek ve sağlıklı bireyler yetiştirmek amacı taşımaktadır.

Projenin Özel Amacı:

• Velileri çocuk eğitimi konusunda doğru kaynaklara yönlendirmek.
  • Aile içinde gelişim ve değişimi başlatmak.
  • Çocuk eğitiminde doğru yaklaşımları benimsetmek.
  • Öğrencilerin gelişim dönemlerinde desteklenmelerini sağlamak.
  • Velilerin destek grupları aracılığıyla etkileşimli öğrenmeyi artırmak.

Projenin Temel Faaliyetleri: Proje, rehber öğretmenler ve okul yönetimi tarafından belirlenen önemli kitapları veli gruplarına önererek etkileşimli öğrenmeyi desteklemeyi içermektedir. Ayrıca, belirlenen zaman aralıklarında yapılan toplantılar ve kitap değerlendirme oturumlarıyla veliler arasında etkileşimi artırmayı hedeflemektedir.

Projenin 04-03-2024Beklenen Çıktıları:

1. Velilerin çocuk eğitimi ve gelişimi konusunda bilinçlenmesi.
  2. Velilerin kriz durumlarını yönetebilme becerilerinin geliştirilmesi.
  3. Olumsuz ebeveyn tutumlarının azalması.
  4. Velilerin çocuklarının gelişim dönemlerinin farkında olup potansiyellerini ortaya çıkarmada destek olması.

Bu proje, okul ve aile işbirliğini güçlendirerek çocukların daha sağlıklı ve dengeli bir şekilde büyümesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Türk Anneler Derneği Rasime Polat İlkokulu, bu yenilikçi projenin aileler ve öğrenciler üzerinde olumlu bir etki bırakmasını bekliyor.

Formun Üstü

Yayın: 04.03.2024 - Güncelleme: 04.03.2024 11:50 - Görüntülenme: 51