"Öğrenciler ve Personel, Okulumuzda Başarılı Bir Deprem Tatbikatı Gerçekleştirdi"

Türk Anneler Derneği Rasime Polat İlkokulu, deprem güvenliği konusundaki bilinci artırmak amacıyla öğrenciler ve personel arasında başarılı bir deprem tatbikatı düzenledi. Bu tatbikat, acil durum planlarının uygulanabilirliğini test etmek ve deprem anında doğru tepkileri öğrenmek için tasarlandı.

07-03-202407-03-2024

Tatbikat Detayları:Öğrenciler,

öğretmenler ve okul personeli, deprem tatbikatının

gerçekleştirileceği gün için önceden bilgilendirildi. Siren sesiyle başlayan tatbikatta, tüm katılımcılar, güvenli alanlara doğru sakin bir şekilde hareket etti. Sınıflardan, koridorlardan ve diğer binalardan çıkışlar, tatbikatın başarılı bir şekilde yönetildiğini gösterdi.

Acil Durum Ekiplerinin Hızlı Müdahalesi:

Okul içinde bulunan acil durum ekipleri, tatbikat sırasında hızlı bir şekilde müdahale etti. Öğrencilere güvenli çıkış yollarını gösteren ekipler, gerekli durumlarda ilk yardım müdahalesini gerçekleştirdi. Bu uygulama, deprem anında sağlık ve güvenlik önlemlerinin etkili bir şekilde alınabileceğini gösterdi.

Öğrenci ve Personel Geri Bildirimleri:

Tatbikatın ardından öğrenci ve personel, yaşadıkları deneyimleri değerlendirdi. Genel olarak, katılımcılar deprem tatbikatının etkili bir şekilde düzenlendiğini ve kendilerini daha güvende hissettiklerini belirtti. Öğrenciler, acil durum prosedürlerini öğrenme ve uygulama fırsatı buldukları için tatbikattan olumlu bir deneyim kazandıklarını ifade etti.

Okul Yönetiminden Açıklama:

Okul yönetimi, deprem tatbikatının düzenlenmesinin, öğrenci ve personelin güvenliği konusunda önemli bir adım olduğunu belirtti. Acil durum planlarının düzenli olarak uygulanması, olası bir deprem durumunda hazır olunmasını sağlayacak ve tüm katılımcıların güvenli bir şekilde tahliye edilmesine yardımcı olacaktır.

Bu tür tatbikatların, deprem ve diğer acil durumlar karşısında bilinçli ve hazır bir topluluk oluşturmak adına önemli olduğu vurgulandı. [Okul Adı] yönetimi, gelecekte de benzer etkinliklerle öğrenci ve personelinin güvenliğini artırmaya devam edeceklerini belirtti.

Yayın: 07.03.2024 - Güncelleme: 07.03.2024 10:58 - Görüntülenme: 52