Geridönüşümün Yaratıcı Yolu: 4/E Sınıfı Atık Kutulardan Robot Yapıyor!

4/E sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Gamze Eryılmaz rehberliğinde atık malzemeleri kullanarak kendi robotlarını yapma heyecanını yaşıyor.

Gamze Eryılmaz, çevre bilincini ve yeniden kullanım alışkanlıklarını teşvik etmek amacıyla bu projeyi planladıklarını belirtiyor. Öğrencilere atık malzemelerin sadece çöpe atılmayabileceği, aynı zamanda yaratıcı projelerde değerlendirilebileceği fikrini aşılamak istediklerini söylüyor.

Öğrenciler, okul çevresinde topladıkları karton kutular, plastik şişeler ve diğer geri dönüşümlü malzemeleri kullanarak kendi robotlarını tasarlıyorlar. Proje kapsamında öğrencilere, atık malzemeleri nasıl doğru bir şekilde seçip kullanacakları, robot tasarımında nasıl yaratıcı olabilecekleri konularında eğitimler veriliyor.

Sınıf içindeki bu etkinlik, öğrenciler arasında takım çalışması ve problem çözme becerilerini geliştirirken, aynı zamanda çevre bilincini artırmalarına da katkı sağlıyor. Öğrenciler, atıkların değerini anlamak ve onlara ikinci bir hayat vermek konusunda bilinçleniyorlar.

Öğrencilerin el emeğiyle ortaya çıkardığı robotlar, okul sergi salonunda sergilenecek ve velilere özel bir gösteriyle sunulacak. Bu etkinlik, öğrencilere sürdürülebilirlik konusunda pratik bir deneyim sunmanın yanı sıra, geri dönüşüm ve yeniden kullanım konularında farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Gamze Eryılmaz, projenin sadece öğrencilere değil, aynı zamanda velilere ve diğer öğretmenlere de ilham verici olmasını umduğunu belirtiyor. Bu tür etkinliklerin, çevre dostu alışkanlıkları teşvik ederek toplumda pozitif değişimlere yol açabileceğine inanıyor.

Öğrenciler, yaratıcılıklarını konuşturarak atık malzemelerden hayat bulan robotlarıyla hem eğlenceli bir etkinliğe imza atıyorlar hem de çevre bilinci konusunda önemli bir adım atıyorlar.

28-02-202428-02-2024

Yayın: 28.02.2024 - Güncelleme: 28.02.2024 12:03 - Görüntülenme: 56