4/E Sınıfı Öğrencileri Geri Dönüşümle Yaratıcı Eşyalar Üretti!

Gelişen teknoloji ve değişen yaşam tarzları, çevre bilincinin önemini vurgulamaktadır. Bu kapsamda, 4/E sınıfI öğrencileri, geri dönüşüm malzemelerini kullanarak yaratıcı eşyalar üretti. Öğrenciler, bu projeyle çevre dostu davranışları benimseyerek hem eğlenceli bir süreç geçirdi, hem de geri dönüşümün ne kadar etkili olabileceğini keşfetti.

Proje Detayları:

Bu etkinlik kapsamında öğrenciler, evlerinde bulunan plastik şişeler, karton kutular, gazete veya dergi sayfaları gibi atık malzemeleri kullanarak çeşitli eşyalar üretti. Proje, öğrencilere yaratıcılıklarını geliştirme, el becerilerini artırma ve çevre bilinci kazanma fırsatı sundu.

Projede kullanılan malzemeler, öğrencilerin çeşitli tasarımlar ortaya koymalarına olanak tanıdı. İnternetten veya kitaplardan ilham alarak kendi projelerini tasarlayan öğrenciler, malzemeleri kesme, şekillendirme ve yapıştırma aşamalarını dikkatlice gerçekleştirdi.

Yaratıcılıkta Sınır Tanımayan Projeler:

Öğrenciler, basit mobilya, süs eşyaları ve oyuncaklar gibi çeşitli projeler üzerinde çalıştı. Yapılan eserlerde kişisel dokunuşlarıyla öne çıkan öğrenciler, projelerini renklendirerek ve kişiselleştirerek ortaya çıkardıkları ürünleri sınıfta sergiledi.

Çevre Dostu Mesajlar:

Proje sonunda öğrenciler, ürettikleri eşyaları sınıf içinde sergileyerek diğer arkadaşlarına ve öğretmenlerine çevre dostu mesajlar verdi. Yaptıkları projelerin sadece yaratıcı olmakla kalmayıp aynı zamanda geri dönüşüm konusundaki bilinci artırmaya yönelik olduğunu belirttiler.

Bu proje, öğrencilere çevre sorunlarına karşı duyarlı olma konusunda önemli bir deneyim kazandırdı. Öğrenciler, geri dönüşüm malzemelerini kullanarak sadece eğlenceli bir etkinlik yapmakla kalmayıp aynı zamanda çevrelerine nasıl olumlu katkılarda bulunabileceklerini öğrenmiş oldular.07-03-202407-03-2024

Yayın: 07.03.2024 - Güncelleme: 07.03.2024 10:23 - Görüntülenme: 42